x

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt

GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_
GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_2
GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_3
GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_4
GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_5
GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_6
GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_7
GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_8
GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_9
GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_10
GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_11
GWTF_website-pics_2016-02-het-nieuwe-fundament_12

HET NIEUWE FUNDAMENT 

Samen toekomstbestendig wonen, werken en leven!

Een gemeenschap waar je je welkom voelt
De term vluchteling staat voornamelijk voor het vluchten voor geweld, maar wie met een reële blik naar voren durft te kijken en daarna wil handelen zal zien dat een groot deel van de wereldbewoners
straks klimaatvluchtelingen kunnen worden. Voor ons is betaalbare toekomstbestendige flexibele huisvesting een gemeenschappelijk wereldwijd probleem en dient ook op deze wijze aangepakt te worden. Voor ons is een thuis is geen massaproduct, maar een gemeenschap waar je je welkom voelt.

Herinterpretatie bestaande infrastructuur
De vraag naar een toekomstbestendige woonomgeving en gemeenschap vraagt om een herinterpretatie van onze bestaande starre infrastructuur. Een interpretatie die kan inspelen op sociale veranderingen, technologische ontwikkelingen en veranderingen van de stromen: mobiliteit, water, energie, voedsel en afval. Onze focus ligt op een infrastructuur met pleinen met energietransitie thematische functies die sociale interactie en cohesie teweegbrengen.

Huidige AZC’s? Weg ermee!
Menging van alle woningbehoevenden is de sleutel tot succes. Door variatie ontstaan nieuwe gemeenschappen met een eigen dynamiek. De vluchteling dient een kans te krijgen om gelijk te kunnen integreren en om iets bij te dragen aan de gemeenschap. De stofwisseling van de gehele bebouwde omgeving dient de komende 10 jaar veranderd te worden om te zorgen dat onze steden toekomstbestendig zijn.

Circulaire en lokale strategie
Wij staan voor het stimuleren van de lokale circulaire systemen en economieën, ofwel onafhankelijkheid. Nu is de tijd om strategisch te investeren in een slimmere en flexibele infrastructuur: het fundament van toekomstbestendig flexibel leven.

Het nieuwe fundament
Is een 3D geprint infrastructureel element waarmee straten en pleinen worden opgebouwd en in bestaande en nieuwe situaties de nieuwe basis vormt voor een veerkrachtige gemeenschap die mee kan gaan in toekomstige veranderingen. Het element is toepasbaar op braakliggende terreinen, maar is ook te integreren in huidige straten. De pleinen met zijn energietransitie thematische functies zijn voor nu bepaalt, maar ook veranderbaar. De te bouwen woningen liggen in onze ogen in handen van de lokale gemeenschap. Lokaal ontworpen en gebouwd door lokale ontwerpers en aannemers met lokale duurzaam geproduceerde materialen zodat de lokale werkgelegenheid wordt gestimuleerd. Tegenstanders moeten zien dat het vluchtelingenprobleem ook een kans is voor hen om, naast de werkgelegenheid die het hen kan bieden, ook hun eigen leefomgeving toekomstbestendig te maken.


Dit is niet het rechtstreekse antwoord waar jullie als COA op hadden gehoopt, maar wij vinden dat de COA haar opgave ruimer moet inzetten, met behulp van gemeenten en het Rijk, om ook een aanvulling te zijn voor het toekomstbestendiger maken van Nederland.


Projectinformatie

projectnaam
HET NIEUWE FUNDAMENT

projectcategorie
Stedelijk Metabolisme

jaartal
2016

locatie
Nederland

provincie
Nederland

externe link
Bekijk hier de inzending 'A home away from home'

in samenwerking met
Elchan Koelijev